×

راهنمای سایت

1 از وبسایت پایپینگ بازدید کنید
2 محصول مورد نیازتان را انتخاب کنید.
3 با ما تماس بگیرید.

ساعات کاری

شنبه تا چهارشنبه - 8 تا 18
پنج شنبه - 8 تا 13

امروزه انواع ورق فلزی، متناسب با نوع و نحوه کارایی در صنایع مختلف تولیدی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی، ورق های از جنس فلز به عنوان ورق فولادی یا آهنی شناخته می شوند. ورق فولادی، نوعی فلز است که از سطحی هموار و مسطح برخوردار بوده و از طریق فرآیند نورد گرم به مرحله تولید می رسد. این ورق ها به صورت کلاف یا رول تولید شده و در دسترس مصرف کننده قرار می گیرد. ناگفته نماند که ورق های فولادی در دسته مختلفی وجود داشته که بر اساس مواد خام اولیه و روش تولید، نامگذاری می شوند.

انواع ورق فلزی از استانداردهای متنوع و گوناگونی برخوردار می باشند. استاندارد رایج و متداول آن، استاندارد DIN کشور آلمان محسوب می شود. شایان ذکر است که این محصول متاثر از درصد کربن بکار رفته در ساختار آن و روش تولیدی، از ویژگی های مختلفی برخوردار می باشند. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که انواع ورق فلزی، از فلزات ساخته شده و متناسب با متریال موجود در بافت آن، نوع فلز و روش ساخت، در حیطه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در حال حاضر، بسیاری از محصولات فلزی، به شیوه ورق فولادی به مرحله تولید رسیده و متناسب با نوع کارایی، برای اهداف مورد نظر به کار گرفته می شوند. بر این اساس، ورق های فلزی از متریال مختلفی تولید شده و هر کدام از ساختار و مشخصات فیزیکی مخصوص به خود برخوردار می باشند.

ورق فلزیکاربرد و تولید ورق فلزی

به طور کلی، برای تولید انواع ورق فلزی، از دو فرآیند نورد گرم و نورد سرد استفاده به عمل می آید. بر این اساس، در فرآیند تولید ورق فولادی به روش نورد گرم و در اثر حرارت بالا، ظاهر ورق مات و تیره می گردد. شایان ذکر است که روش تولید نورد گرم، از جمله روش های متداول و مرسوم برای تولید محصولات گوناگون مانند لوله فولادی به شمار می رود. در این فرآیند در ابتدای کار، تخته در دما و حرارتی حدود 821 درجه سانتیگراد قرار گرفته و در ادامه فرآیند نورد و پوسته زدایی بر سطح آنها انجام می شود. در انتهای انجام این فرآیند ضخامت ورق فولادی در حدود ۰.۸ الی یک میلیمتر شده و به صورت رول یا کلاف در می آیند.

ناگفته نماند که در ضخامت صفر الی ۰.۸، فرآیندهای دیگری نظیر کم کردن، برش سبک و سنگین و بهبود خواص مکانیکی بر روی ورق ها صورت می پذیرد. به سبب پیچیدگی کمتر و سریع بودن فرآیند نورد گرم، انواع ورق فلزی که به این روش تولید می گردد، در مقایسه با ورق های روغنی از قیمت کمتری برخوردار می باشند.

ورق های نورد گرم، از بهترین گزینه های خرید برای استفاده در صنایع مختلف مانند خودروسازی، مخازن خاص، صنعت ساختمان و تانکرسازی و ساخت لوله به شمار می روند. از دیگر روش های تولید انواع ورق فلزی، فرآیند تولید نورد سرد می باشد. خروجی نهایی تولید به این روش، ورق روغنی بوده که شکل ظاهری روغنی آن، در نامگذاری محصول بسیار تاثیر گذار و مؤثر می باشد. پیچیدگی این روش در مقایسه با روش نورد گرم، سبب بالا رفتن قیمت ورق روغنی در مقایسه با ورق سیاه می شود. ضمناً ورق روغنی یا ورق سرد از شکل ظاهری هموار و یکدستی برخوردار می باشد. ورق های روغنی در صنایع ساختمانی، مبلمان، کالاهای برقی و لوازم خانگی کاربرد دارند.

ورق فلزی قلع نوردبررسی انواع ورق 

  • ورق سیاه
  • ورق گالوانیزه
  • ورق روغنی
  • ورق رنگی
  • ورق اسید شویی
  • ورق فلزی استیل
  • ورق مسی
  • ورق آلومینیوم
  • ورق آج دار
  • ورق قلع اندود

لازم به ذکر است که ورق های فلزی قلع اندود، گالوانیزه، روغنی و ورق رنگی، با فرآیند نورد سرد به مرحله تولید می رسند. ورق سیاه به عنوان یکی از انواع ورق فلزی، به روش نورد گرم و در اثر حرارت زیاد، تیره شده که ماحصل این فرآیند، تولید ورق سیاه می باشد. این نمونه ورق فولادی، در ابعاد و اندازه های مختلف تولید می شود. استاندارد معمول و متداول برای ورق سیاه، ST37 می باشد. طراحی نمای ساختمان، لوله سازی و صنایع خودرو سازی، بخشی از کاربردهای این محصول می باشد.

از دیگر انواع ورق فلزی، ورق گالوانیزه به شمار می رود. فرایند تولید این نوع ورق مشابهت های فراوانی با لوله گالوانیزه دارد.  با پوشش فلز روی بر سطح ورق، ورق گالوانیزه ایجاد می گردد. پوشش روی موجود در ساختار این نوع ورق ، مانع از زنگ زدگی آن می شود. بر همین اساس، بهترین گزینه برای استفاده در مکان های مرطوب، خرید ورق گالوانیزه محسوب می گردد. از کاربردهای ورق گالوانیزه می توان به ساخت لوله بخاری، کانال کولر، سقف سالن ها و گلخانه ها، اشاره کرد. ورق اسید شویی از دیگر انواع ورق فلزی می باشد که با استفاده از اسید کلریدریک، اسید شویی می شود.

در اثر این فرآیند ناخالصی های سطح ورق به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند. برای ساخت لوله های نفت و گاز، از این نوع ورق فلزی استفاده به عمل می آید. ورق های رنگی نیز در زمره انواع ورق فلزی محسوب می شوند. این ورق ها نمونه ای از ورق های گالوانیزه بوده که یک لایه رنگ در کوره به آن افزوده می گردد. این نوع ورق فلزی در رنگ های متنوعی مانند بنفش، سبز، زرد و آبی موجود می باشد

ورق فلزی آجدارسایر جزئیات انواع ورق فلزی

از دیگر انواع ورق فلزی می توان به ورق آلومینیوم، اشاره نمود. این نوع ورق فولادی، در حوزه های صنایع مختلف بسیار پر کاربرد و پر استفاده می باشد. قیمت مقرون به صرفه، ظاهری تمیز و براق، مقاومت و دوام مناسب و انعطاف پذیری، از ویژگی های شاخص ورق آلومینیوم محسوب می گردد. کاربرد عمده این محصول در صنایع درب و پنجره سازی می باشد. ورق آج دار به عنوان نمونه  با روش نورد گرم تولید شده. این محصول در کف اتاق کامیون ها، صنایع ساختمانی، پله های اضطراری و دستگاه های صنعتی و همینطور در قالب های صنعتی کارخانه جات تولید فوم و لاستیک کاربرد دارد.

از دیگر انواع ورق فلزی، ورق استیل می باشد که به سبب برخورداری از سطحی صاف، زیبایی، براقی و مقاومت در برابر خوردگی در صنایع غذایی، نیروگاه ها، تجهیز صنایع پتروشیمی، نفت، گاز و صنایع دارویی، مورد استفاده قرار می گیرد. ورق های روغنی نیز در دسته انواع ورق فلزی قرار می گیرند. این محصولات به روش نورد سرد تولید شده و از دوام و مقاومت قابل توجهی برخوردار می باشند. این نوع ورق فولادی در صنایع مختلف و در طیف وسیع و گسترده ای به کار گرفته می شود.

 

بالا